Resolucions

21/9/2017 Comunicat sobre els fets del 20 de setembre de 2017

Davant dels fets gravíssims que s’estan produint aquests dies a Catalunya que atempten contra els drets fonamentals dels seus ciutadans, l’Associació per a l’expansió de la xarxa oberta (eXo),

Manifesta:

 • El suport incondicional a la llibertat d’expressió i a la  democràcia. Les societats avançades només es poden construir a través del debat i, finalment, votant.
 • La solidaritat amb les persones detingudes i les seves famílies i amistats
 • Que el dret d’autodeterminació dels pobles és un dret reconegut internacionalment (carta fundacional de les Nacions Unides, Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, etc.).
 • Que l’accés a la xarxa és un dret i que la xarxa ha de ser neutral.
 • Que els atacs brutals de denegació de servei que estan petin les webs de la Generalitat, entitats sobiranistes, etc. són tant costosos que només estan a l’abast de molt pocs actors a nivell mundial. Aquests atacs posen en risc la integritat de les persones de manera directa.

Denuncia, de forma general:

 • L’assetjament al qual està sotmès el poble de Catalunya a través d’escorcolls indiscriminats, atacs a seus de partits polítics, detencions d’alts càrrecs públics, treballadors i empresaris.

I de forma particular:

Sol·licita:

 • Que s’alliberin els detinguts i detingudes i que cessin les hostilitats contra el
  poble de Catalunya immediatament.
 • Que es restableixin els serveis s’internet que han estat clausurats i que s’aturi l’alteració de tràfic i els atacs de denegació de servei.
 • Que el Govern espanyol col·labori amb el Govern de la Generalitat de Catalunya per a garantir, des d’ara mateix, una campanya electoral neta i que l’1 d’octubre tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya puguin expressar a través del seu vot lliure i sense coaccions si volen que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república.

Votar mai pot ser delicte!

Visca la democràcia i la participació ciutadana!

Visca la xarxa oberta lliure i neutral!

 

30/1/2017 Concurs públic sobre promoció, construcció i gestió d’habitatges per part de les cooperatives d’habitatges

L’associació Expansió de la Xarxa Oberta, ateses les nombroses propostes de col·laboració que ha rebut en relació a el concurs públic “Transmissió onerosa i constitució d’un dret de superfície a 75 anys sobre béns patrimonials per a destinar-los a la promoció, construcció i gestió d’habitatges per part de les cooperatives d’habitatges (cohabitatge)” convocat pel Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona amb Codi d’expedient ordinari 066/16, exposa:

1) que l’associació està sempre oberta a tothom per a fer qualsevol tipus de col·laboració sempre i quan:

1.1) es respecti el que estableix la llicència de la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral guifi.net [1] i la resta d’acords i convenis de col·laboració que tingui subscrits l’associació.

1.2) sigui inclusiva, participativa i replicable.

2) que l’assumpte de les sol·licituds de col·laboració en relació al concurs públic esmentat anteriorment es va tractar durant l’assemblea general anual del proppassat 14 de gener i que es van prendre els acords següents:

2.1) que per evitar possibles discriminacions no es signarà cap carta de suport, manifestació d’intencions o col·laboració, sinó que farà un posicionament públic (aquest) al qual s’hi podran acollir totes les propostes que ho desitgin.

2.2) que aquest posicionament es farà en coordinació amb la Fundació guifi.net.

3) que som coneixedors del comunicat que ha emès la Fundació guifi.net [2] i que el reconeixem com a marc per a emprendre qualsevol col·laboració dins del concurs públic esmentat anteriorment.

4) que prenem el compromís de treballar amb els guanyadors del concurs que ho desitgin per a concretar el model de col·laboració per aquest tipus d’habitatges així com per definir el projecte executiu de cada cas.

[1] https://guifi.net/ca/ComunsXOLN

[2] https://fundacio.guifi.net/Autoabastiment_per_a_comunitats