eXOfàsia ~2

Això és el que ha passat a l’eXO des de 2024-03-06.

Comunitat :people_hugging:

guifipedro anuncia

Bo Digital de Som Connexió

Des d’eXO ens plau haver participat en la co-creació d’un model resilient, inclusiu i reproduïble. El Bo Digital de Som Connexió és una bonificació a les tarifes de fibra i mòbil que Som Connexió proposa per abordar la bretxa digital causada per raons socioeconòmiques. El 2023, arrel d’una prova pilot anterior d’eXO i canòdrom i el projecte XOB, Som Connexió va arrancar el programa de Col·lectius Marginalitzats, que pretén donar resposta a les necessitats de totes aquelles persones que es troben en risc de quedar-se desconnectades (o que ja ho estan), i excloses, perquè no poden assumir el cost de tenir una connexió a casa i en el mòbil.

Xarxa Oberta de Barris

L’objectiu del projecte és ajudar a les persones a tenir una connexió a Internet de qualitat, amb una base social i comunitària, assegurant l’accés a la xarxa com a dret universal.

mexmafia diu

El año del Covid, comenzamos el proyecto XOB (Xarxa Oberta de Barris). Iremos actualizando los textos que tenemos del proyecto y de esa forma mejorarlos y actualizarlos. Aquí dejo uno de ellos del 2022. Bretxes digitals: projecte Xarxa Oberta de Barris. Bretxes digitals: projecte Xarxa Oberta de Barris En la web de Exo tenemos una pestaña dedicada a la búsqueda de personas vulnerables (sin conexión a internet). Usamos un formulario codiseñado con las entidades de los barrios: XO9B (Xarxa Oberta de 9 Barris) | eXO El proceso sigue adelante en 9 Barris.

Operacions eXO :hammer_and_wrench:

Comissió tècnica eXO-servers

La comissió tècnica eXO-servers centralitza tot el que té a veure amb la part tècnica de l’associació.

evilham comenta

Cap notícia, també és bona notícia en el context de les infraestructures: com era d’esperar-se el manteniment programat a la línia elèctrica A a bitNAP no ha tingut cap afectació negativa en el funcionament de l’associació.

Amb status.eXO.cat hem detectat que la renovació d’alguns certificats TLS no estava funcionant del tot correctament. No hi ha hagut afectació, perquè hem rebut un advertiment 15 dies abans de la caducitat. Sembla haver sigut un bug en l’aprovisionament amb cdist sota Linux. Hem aplicat el canvi als serveis que fan servir en el seu aprovisionament la combinació dels tipus __letsencrypt_acmetiny i __evilham_nginx_site.

Altres projectes :artificial_satellite:

digicòria

L’objectiu del projecte Digicòria és impulsar la descentralització de la web, a través de tallers, discussions, documentació i producció de material pedagògic.

guifipedro reporta

Estem posant en marxa una xarxa experimental comunitària a Canòdrom amb la participació internacional de BattleMesh, on en l’edició v15 del 2023 a Calafou vam ser hostes fiscals.

Part d’això són xerrades periòdiques del Node Dweb. Podeu consultar les notes d’algunes edicions anteriors:

Podeu venir a propera trobada del dimarts 4 d’abril del 2024 de 18:00 a 19:30 sobre Coneix Liberaforms. Com a informació d’interès adicional, el clúster de Liberaforms està allotjat a l’eXO i li donem suport econòmic.

Comunicación con cultura libre

Komunikilo promueve unas comunicaciones más libres y descentralizadas desde la coherencia, el respeto y el minimalismo técnico. El objetivo de este proyecto es facilitar una transición comunicativa hacia la cultura libre compartiendo saberes, aunando luchas, explorando otros aspectos de la digitalización y de la comunicación humana.

evilham anuncia

La sòcia de l’eXO Rita Barrachina ha preparat un curs de comunicació digital ètica, aquesta vegada en castellà:

Curso virtual de Comunicación digital ética. Aprecios libres. 9, 16, 23 y 30 de abril de 2024 de 10h a 11h30 (UTC+1). Las palabras reflexionar, crear, licenciar y difundir se muestran a lo largo de una línea discontínua y curvada. Más información en komunikilo.org

Fins la propera!

Participeu i informeu dels vostres projectes a #eXOfasia:matrix.guifi.net!