Guifilab especial: presentació a la comunitat de la tesi doctoral sobre els recursos comunals de telecomunicacions

Recentment, Roger Baig, company de llarga durada a la comunitat guifi.net i exo.cat, extreballador de la fundacio.guifi.net i adscrit al Departament d’Arquitectura de Computadors de la UPC en el grup de Sistemes Distribuïts, ha defensat acadèmicament la seva tesi doctoral, que ha obtingut la nota d’excel·lent Cum Laude, amb títol: Desenvolupament i gestió d’una xarxa col·lectiva i d’infrastructures al núvol (traduït de Development and management of collective network and cloudcomputing infrastructures).

Aquest treball és especialment rellevant perquè lliga i extén la formulació del model de Elinor Ostrom sobre l’economia de bens comuns cap a les xarxes de telecomunicacions. Un camp on guifi.net ha sigut un gran exponent i ha desenvolupat un model innovador on els diferents actors, tals com: usuaris, voluntaris, professionals i operadors de telecomunicacions, inversors, administracions públiques, etc.; col·laboren de forma més activa i propera respecte els models més tradicionals de propietat pública, privada i derivats.

Pel proper guifilab que serà en hangar.org (sala plató, al fons de tot, porta P) i en l’horari habitual (Dijous 19 de desembre de 2019 a les 19:00), Roger ens explicarà els resultats del seu treball amb una perspectiva més propera a la vessant social i de comunitat. Els guifilabs acostumen a ser unes trobades informals on es parla del dia a dia de la xarxa desplegada a Barcelona. Aquesta sessió és una oportunitat per aprendre i discutir el model de guifi.net des d’una perspectiva més teòrica i general. També és una oportunitat per inspirar-se i adaptar aquest model a altres camps tals com la gestió de la vivenda, del transport, etc.

xrcb.cat va enregistrar l’àudio de la presentació, la pots trobar aquí