Per lògica i per dignitat: #NoCallarem! Per què #DemàPotsSerTu!

A l’eXO ens pronunciem a favor de la neutralitat dels mitjans i més concretament de la neutralitat de la xarxa en favor de la Llibertat d’Expressió (veure: https://exo.cat/comunicat-sobre-els-fets-del-20-de-setembre-de-2017/) tema que des de l’Associació per l’Expansió de la Xarxa Oberta considerem cabdal per a una societat democràtica.

Des del 2015 la Ley de Seguridad Ciudadana (també coneguda com a Ley Mordaza), la Reforma del Código Penal i el Pacto Antiterrorista hem vist com les llibertats de la ciutadania, no només en l’àmbit digital, s’han anat retallant. Si els drets de protesta van ser conquerits per la societat, és la pròpia societat la que ha de lluitar per a defensar-los.

A l’eXO:

  • considerem la convocatòria de la Plataforma No Callarem (http://www.nocallarem.org) una expressió en pro de la defensa de manifestació de la discrepància com a dret bàsic de la nostra societat;
  • pensem que cal defensar la llibertat d’aquelles que encara no han estat encausades per  cantar/ dir/ escriure/ publicar a la xarxa allò que pensen, però poden ser-ho en qualsevol moment

…i per això, donem suport a la iniciativa de la Setmana per la Llibertat d’Expressió, que tindrà lloc de dimecres 11 a dissabte 15 d’abril a l’entorn de la Presó La Model, Barcelona.

Podeu consultar el programa d’activitats proposat aquí: http://www.nocallarem.org/programa/.

NOTA: No Callarem és una plataforma transversal i plural de ciutadans, col·lectius i entitats que treballen plegades en defensa pel dret a la llibertat d’expressió, considerat aquest com a dret fonamental dintre una democràcia.